Ennakko-ohje Kuunsiruun

Kuunsiru  - Sudenpentu‐ ja seikkailijakilpailu 29.4.2017  Tuusula 
 
Tervetuloa kisaamaan! 
 

Olette tervetulleita Kerava - Sipoo - Pornainen - alueen sudenpentujen ja seikkailijoiden partiotaitokisoihin! Tämä on sekä ennakko-ohje että käsiohjelma. Lukekaa tämä huolella ja ottakaa mukaan, sillä kilpailussa ei jaeta erillistä käsiohjelmaa. 

Tämän kirjeen liitteenä 1 on kilpailuun liittyvä tarina, jolla voitte etukäteen virittäytyä kivaan kisatunnelmaan.
 
Kilpailun johtaja  Aino Juslén (puh. 050‐5614154) 
 
Kilpailukeskus  

Kilpailukeskuksena toimii Vaunukankaan koulu, jonne kilpailijat myös ilmoittautuvat. Kilpailukeskuksen  osoite on Vaunukankaantie 3‐5, 04300 Tuusula 
 
Saapuminen ja pysäköinti 

Alue saattaa ruuhkautua kisaliikenteestä. Toivomme, että käytätte mahdollisimman paljon kimppakyytejä! 
 
Ilmoittautuminen kisapaikalla  

Joukkueet  ilmoittautuvat  liitteenä  olevalla  täytetyllä  ilmoittautumislomakkeella  (liite  2)  heti kilpailukeskukseen saavuttuaan.  Ilmoittautuessa  ryhmän  saattaja  esittää  kaikkien  joukkueen  jäsenten  vuoden 2017 jäsenkortin tai vastaavan todisteen Suomen Partiolaisten jäsenyydestä. Todistukseksi kelpaa  vapaamuotoinen,  lippukunnanjohtajan  allekirjoittama  joukkuekohtainen  kooste  maksetuista jäsenmaksuista. Mikäli joukkueen kokoonpano poikkeaa ohjeesta 4 ‐ 6 henkilöä, kisan järjestäjät ratkaisevat kilpaileeko joukkue kilpailun ulkopuolella.. 
 
Avajaiset ja lähtö  

Kilpailun  avajaiset  järjestetään  lauantaina  klo  9:30  kilpailukeskuksen  pihalla.  Sitä  ennen  joukkueet saattajineen ovat  ryhmittäytyneet  joukkueittain  avajaispaikalle.  Avajaisten  jälkeen  joukkueet  siirtyvät johdetusti lähtörastille. Kilpailun lähtö on noin klo 9:40, heti avajaisten jälkeen. 
 
Yleisaikataulu  - Lauantai 29.4. 
08:30  Kilpailukeskus aukeaa ja ilmoittautuminen alkaa 

09:15  Ilmoittautuminen päättyy  

09:30  Kilpailun avajaiset  

n. 9:40 Kilpailun lähtö  

13:30  Ensimmäinen joukkue maalissa (arvio)  

15:30  Viimeinen joukkue maalissa (arvio)  

16:00  Palkintojenjako ja päättäjäiset (arvio) 

 

Maali ja päättäjäiset  

Maali sijaitsee kilpailukeskuksen pihassa. Päättäjäiset alkavat, kun kaikki kilpailijat ovat saapuneet maaliin ja tulokset ovat valmistuneet. Päättäjäisten yhteydessä on palkintojen jako. 
 
Vakuutus  

Joukkueet kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun  sisältyvällä  tapaturma‐ ja vastuuvakuutuksella (partiovakuutus). Kaikkien kilpailijoiden (myös kilpailun ulkopuolella) tulee olla Suomen Partiolaisten voimassaolevan jäsenmaksun maksaneita (vuoden 2017 jäsenmaksu),
 
Käyttäytyminen  

Kilpailussa on noudatettava rehdin partio‐ ja kilpailuhengen mukaista käytöstä. 
 
Tehtävä‐ ja pisteluettelo  

Tehtävä‐ ja pisteluettelo on liitteenä (liite 3). 
 
Pakolliset varusteet  

Henkilökohtaiset varusteet  

 • puukko
 • ensiside tai vastaava
 • kello, jos on (ei kännykkä)  
 • lyijykynä
 • istuinalusta
 • partiohuivi
 • valmiiksi täytetty juomapullo, vähintään 0,5 l
 • ruokailuvälineet ja muovipussi likaisille astioille (ei tiskausmahdollisuutta)
 • eväät (ks. kohta eväät) 
 • vuoden 2017 jäsenkortti tai tosite SP:n jäsenyydestä 
 • Kaikki varusteet tulee nimikoida. 

Joukkuekohtaiset varusteet 

 • ensiapupakkaus (1 leveä sideharsorulla, idealside, laastaria, sidetaitoksia, kyypakkaus), ei käytetä  tehtävissä 
 • kello (ei kännykkä)
 • karttasuojus (karttamuovi, ‐laukku tai vastaava)
 • vedenpitävä tussi
 • puuvärit (sininen, musta, ruskea, keltainen, vihreä ja punainen)
 • vasara
 • rullamitta
 • lautasaha tai timpurinsaha
 • hiomapaperia 
 • Joukkue pakkaa kilpailuohjeen mukaiset tarvikkeet mukaansa. Joukkue ja saattaja  kantavat  mukanaan  kaikki tarvitsemansa varusteet koko kilpailun ajan.  

Saattajan omat varusteet:

 • Reppu
 • Istuinalusta tai retkijakkara
 • Ruokailuvälineet ja muovipussi likaisille astioille (ei tiskausmahdollisuutta) 
 • Juomavettä
 • Lyijykynä
 • Toimiva päällä oleva kännykkä, jonka numero on merkitty ilmoittautumislomakkeeseen
 • Tiedot joukkueen ruoka‐aineallergioista 

 Kilpailunumerot  

Jokaisessa pentueessa yksi kilpailija kantaa kilpailun ajan numerolappua vaatteissaan siten, että numero on selvästi näkyvillä. Joukkue saa numerolapun järjestäjiltä ilmoittautuessaan kisapaikalla. 
 
Juomavesi, ruokahuolto ja eväät  

Järjestäjä  tarjoaa  kilpailijoille  mahdollisuuden  täydentää  juomavesivarastoaan  kilpailukeskuksessa  ja  rasteilla 4 & 6. Kilpailun osanottomaksuun sisältyy lämmin ateria kilpailijoille ja saattajille, joka tarjotaan  kilpailun aikana n. klo 11.00 ‐ 13.00, rastilla 4. Jokaisen kannattaa ottaa mukaan myös omia eväitä, kuten leipiä ja hedelmiä, jotta jaksetaan kilpailla koko  päivän. Koska kisan aikana tarjotaan lämmin ateria, sopiva eväidensyöntiaika on maaliin tullessa. Eväitä voi  pysähtyä syömään maastossakin sopiviin paikkoihin, mutta muistakaa kuitenkin pitää huolta siitä, että  tauot  eivät  veny  kohtuuttoman  pitkiksi.  Joukkueen tulee  muistaa  siivota  omat  jälkensä  liikkuessaan  metsässä. 
 
Kilpailumaasto ja kartat  

Kilpailu käydään taajama‐alueen lähellä  olevilla  metsäalueilla. Seikkailijoiden kilpailuradan pituus on  vajaa 6 km ja sudenpennuilla hieman alle 5 km. Karttana käytetään suunnistuskarttaa (1:10 000), jonka joukkue saa ilmoittautuessaan kisapaikalla. Kilpailureitti on merkitty maastoon. Talojen pihojen ja peltojen läpi kulkeminen on kielletty. 

Rastit  

Tehtävärastit on merkitty sekä karttaan että maastoon numeroilla. Tehtävärastit on merkitty maastoon  punavalkoisella rastilipulla ja numerolla. 
 
Tehtävärasteille saavuttaessa joukkueen tulee ilmoittautua tekemällä partiotervehdys ja sanomalla selvästi joukkueen nimi ja numero. Esimerkiksi: "Punapäänarskut numero 15, vahvuus 1+5, ilmoittautuu rastille 7."  Ennen rastilta poistumista joukkue ilmoittautuu rastimiehelle merkityllä poistumispisteellä. 
 
Saattajan toiminta rasteilla 

Rastilla on saattajille erikseen varattu odotusalue, jonka sisällä saattajan tulee pysyä. Mikäli saattajaa  tarvitaan mukaan suorituspisteelle, tämä kerrotaan erikseen. Saattaja ei saa auttaa joukkuetta tehtävien  teossa. Tarkoitus on, että joukkueet tekevät itse sen, mitä osaavat. 
 
Keskeyttäminen  

Jos joukkue joutuu jostain syystä keskeyttämään kilpailun, sen tulee ilmoittautua lähimmällä rastilla, jotta  järjestäjät saavat tiedon keskeytyksestä. Tämän jälkeen joukkue siirtyy itse kilpailukeskukseen, jossa sen  tulee  ilmoittautua  uudelleen.  Loukkaantumistilanteissa  kilpailun  järjestäjä  kuljettaa  loukkaantuneet  joukkueen jäsenet kilpailukeskukseen ja tarvittaessa jatkohoitoon. 
 
Lääkintähuolto  

Kilpailujoukkueet ovat varustautuneet pieniä tapaturmia varten omilla ensiapuvälineillä. Tarvittaessa ryhmä voi ottaa yhteyttä lähimpään rastiin ja sen henkilökuntaan. Jokaisella rastilla on varusteet pieniin ensiaputoimenpiteisiin. Jos  loukkaantunut  henkilö  tarvitsee  kuljetusta,  ota  yhteyttä  kisatoimistoon, Johanna Heinonen puh. 050 565 8872. Hengenvaarallisissa tapauksissa hälytä apua suoraan hätänumerosta 112 ja ilmoita asiasta sen jälkeen kilpailunjohtajalle puh. 050 561 4154. 
 
Oikeat vastaukset ja tulokset  

Tehtävien oikeat vastaukset ovat nähtävissä maalissa. Kilpailun tulostaulu sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailun lopulliset tulokset julkaistaan kilpailun Facebook‐sivuilla, ja toimitetaan lisäksi kilpailujoukkueiden lippukunnille viikon kuluessa kilpailusta. 
 
Löytötavarat  

Kilpailun aikana kadonneita tavaroita voi kysellä kilpailutoimistosta. Kaikkiin tarvikkeisiin tulee kirjoittaa  omistajan nimi, jolloin tavarat palautuvat omistajilleen. Noutamattomat arvotavarat toimitetaan poliisille ja  muita löytötavaroita säilytetään toukokuun 2017 loppuun asti järjestäjien toimesta