Kuksa-jäsenrekisteri

Lippukunnan jäsenten tietoja ja esimerkiksi tapahtumiin ilmoittautumisia käsitellään partion jäsenrekisteri Kuksassa. Jokainen partiolainen ja partiolaisen huoltaja voi rekisteröidä itselleen partioID-tunnuksen. Tunnuksen avulla voi kirjautua Kuksaan ja muokata omia yhteystietojaan. Lippukunnassa erilaisissa pesteissä toimivat voivat myös nähdä ja muokata pestinsä kannalta olennaisia tietoja rekisterissä, esimerkiksi ryhmänjohtajat voivat merkitä ryhmänsä suorittamia aktiviteetteja jäsenrekisteriin. Jatkossa myös muita partioverkkopalveluita tullaan käyttämään partioID-tunnuksella.

Tunnuksen rekisteröimistä varten tarvitset jäsennumerosi, joka löytyy esimerkiksi jäsenmaksulaskusta, sekä sen sähköpostiosoitteen, joka tietoihisi on merkitty jäsenrekisterissä. Yleensä tämä osoite on se, jonka olet liittyessäsi antanut. Oman jäsennumerosi ja tiedoissasi olevan sähköpostiosoitteen saat tietoon omalta johtajaltasi. Jos sähköpostiosoitetta ei ole merkitty Kuksaan, sen voi lisätä itse tuolla: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/email_ilmoitus_rekisteriin.aspx. Jos osoitetta pitää muuttaa, ota yhteys jäsenrekisterinhoitajaan tai lippukunnanjohtajaan. Huom! Yksi sähköpostisoite voi olla vain yhdellä henkilöllä jäsenrekisterissä. Täten huoltajalla ja lapsella tulee kummallakin olla eri sähköpostiosoitteet. Jos lapsella ei ole omaa sähköpostiosoitetta, se jätetään tyhjäksi.

Jos vanhempi on merkitty lapsen huoltajaksi Kuksaan, vanhempi voi luoda itselleen tunnuksen ja ilmoittaa sen avulla lapsensa tapahtumiin ja muokata alaikäisten lastensa tietoja.

Tunnus rekisteröidään osoitteessa kuksa.partio.fi. Valitse Rekisteröidy ja syötä tiedot. Hyväksy käyttöehdot ja paina jatka. Kirjautumistavan voit valita haluamasi mukaan. Jos rekisteröimisessä on ongelmia, ota yhteys jäsenrekisterinhoitajaan.

Kun tunnus on onnistuneesti luotu, voit kirjautua sisään samalta kuksa.partio.fi –sivulta. Jos olet ilmoittautumassa johonkin tapahtumaan, avaa ilmoittautumislinkki ja valitse ” Jos olet partiolainen, kirjaudu palveluun käyttämällä PartioID-tunnustasi. ” kirjautuaksesi sisään. Tällöin järjestelmä hakee tietosi valmiiksi ilmoittautumislomakkeelle. Varmista, että tiedot ovat oikealle henkilölle. Jos ne ovat väärät, valitse vasemmasta ylälaidasta alasvetovalikosta oikea henkilö (esim. jos huoltaja ilmoittaa lastaan tapahtumaan, lomake näyttää aluksi huoltajan tiedot). Täytä loput kysytyt tiedot ja paina laske kokonaishinta -painiketta. Tällöin näet tapahtuman kokonaishinnan, jos lomakkeen luoja on sen määritellyt lomakkeeseen. Tämän jälkeen paina ilmoittaudu.

Myöhemmin voit ilmoittautumisajan puitteissa muokata ilmoittautumistasi joko ilmoittautumislomakkeen kautta tai kirjautumalla suoraan Kuksaan ja valitsemalla omista tiedoistasi osallistumiset-välilehden.

Partiolaisten tietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimusten mukaisesti. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä saa sivuilta https://www.partio.fi/tietosuoja tai lippukunnan hallitukselta.