Maksut ja palautukset

Yleistä

Lippukunnassamme maksuliikennettä hoitaa rahastonhoitaja, joka on tällä hetkellä Timo Uski. Kaikki osallistumismaksut laskutetaan sähköpostitse laskulla, jossa on viitenumero. Viitenumeron käyttäminen maksaessa on pakollista. Seuraamme maksuliikennettä viitenumeroiden avulla ja mikäli sitä ei ole käytetty lähtee laskusta sähköpostitse maksumuistutus eräpäivän jälkeen.

HUOM! Adventtikalenterit tilitetään ilman laskua suoraan Hiiden Hittavaisten tilille, mistä annetaan ohjeet erikseen.

 

Maksumäärät

Hiiden Hittavaiset ry sopii vuosikokouksessa maksut ja hallitus vahvistaa ne. Maksuilla katetaan retkien, leirien ja vaellusten kuluja. Maksusummat pyritään pitämään määrittelemään sellaisiksi, että ne kattavat kulut, mutta ylimääräistä ei peritä. Koulutukset lippukunta maksaa aina, koska pidämme kouluttautumista tärkeänä. Tällä hetkellä lippukuntamme maksusummat ovat tyypillisesti:

liittymismaksu:20€, maksetaan kerran partiouran alussa, kun liityt Hiiden Hittavaisiin

jäsenmaksu: 30€, laskutetaan vuosittain Suomen Partiolaisten jäsenmaksun yhteydessä

retkimaksu yhdeltä yöltä: 20€, majoittuminen vuokrakämpässä

retkimaksu kahdelta yöltä: 25€, majoittuminen vuokrakämpässä

vaellusmaksu: 10€/vrk, majoittuminen retkimajoitteessa

leirimaksu: leirikohtainen

Maksuista voi sosiaalisista syistä hakea vapautusta lippukunnan hallituksella lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen lippukunnanjohtajalle sähköpostilla.

 

Palautukset

Peruslinja on, että maksua ei palauteta. Osa toiminnasta on Uudenmaan Piirin tai Suomen Partiolaisten järjestämää ja niistä ei saa palautusta, muuten kuin lääkärintodistusta vastaan. Näitä ovat esimerkiksi partiotaitokisat, ikäkausitapahtumat, piirileirit, suurleirit ja erilaiset kurssit. Kullakin tapahtumalla on oma maksupalautusmallinsa ja kysymällä saat ohjeet miten toimia. Sitovista ilmoittautumisista ei maksua palauteta.

 

Muuta

Näiden maksujen lisäksi koteihin tulee kerran vuodessa Suomen Partiolaisten jäsenmaksu, noin 60€. Toiminnassa ei voi olla mukana, ellei ole maksanut jäsenmaksua. Maksettuasi maksun saat jäsenkortin ja säännöllisesti ilmestyvän partiolehden kotiisi. Jäsenkortilla saat alennusta partiokaupoissa muista kuin partiotuotteista. Jäsenmaksussa on mukana vakuutus, jolla katetaan partioretkillä ja -tapahtumissa tapahtuneet vahingot. Vakuutus on toissijainen.